Evaq-Pro matras

Evaq-Pro matras

Het Evaq-Pro matras is een anti-decubitus matras en evacuatiematras ineen. De stevige foamlaag aan de zijkanten van het matras zorgt ervoor dat de gebruiker stabiel op de rand van het bed kan zitten. Dit matras wordt gebruikt in zorginstellingen en kan worden ingezet voor de anti-decubitusgraden 1 t/m 3.

Alle kenmerken


* Verplichte velden


Uitgebreide omschrijving

Optimale druk verdeling

De kern van dit matras bestaat uit 2 lagen hyper-elastisch koudschuim met insnijdingen in de lengte en de breedte. Deze insnijdingen zorgen voor een optimale druk verdeling. Tegelijkertijd vergroot dit matras het contactoppervlak tussen het lichaam van de cliënt en de onderlaag, wat decubitus helpt voorkomen. Het Evaq-Pro matras zorgt voor een optimale balans tussen ligcomfort en zelfstandige bewegingsvrijheid (draaien in bed) voor de cliënt.  

Ventilatiesysteem voor een ideaal microklimaat

Dankzij de insnijdingen wordt warmte afgedreven en creëer je een ideaal microklimaat. Het microklimaat verwijst naar de vochtigheidsgraad en de temperatuur op het raakvlak van de huid en het ligoppervlak. Het microklimaat is een belangrijke factor om verweking en beschadiging van de huid te voorkomen. De open celstructuur die koudschuim van nature heeft, zorgt dat het materiaal goed ventileert en goed vocht doorlaat. De gebruiker zal het op dit matras minder snel te warm hebben dan op een traagschuim matras.

Waterdichte bi-elastische hoes met ritsafdekking en gesealde naden

Het matras wordt geleverd inclusief een afneembare en wasbare incontinentiehoes. Deze hoes is bi-elastisch en rekt tweezijdig om spanning op de huid te voorkomen. De matrashoes is wasbaar tot 95 graden, maar kan ook worden schoongemaakt met een desinfectiemiddel. De hoes is afgewerkt met gesealde naden en een extra afdekking van de rits. Dit zorgt voor extra afdichting voor water en vocht en voorkomt vervuiling van het matras bij intensief reinigen.

Anti-decubitus matras en evacuatiematras ineen

Dit zorgmatras heeft naast druk verlagende eigenschappen ook een evacuatie functie. Het matras is voorzien van veiligheidsgordels met snelsluiting en verstevigde handgrepen. 

Snelle en veilige evacuatie door slechts één persoon

Patiënten kunnen geëvacueerd worden door slechts één persoon in geval van brand. Bestaande evacuatiesystemen zoals een reddingsdeken of evacuatiestoel vereisen vaak twee of meer mensen om ze te gebruiken. Het Evaq-Pro matras maakt het mogelijk om een evacuatie voorzichtig uit te voeren, met behulp van slechts één persoon, zelfs via de trap!

Kenmerken

 • Decubituscategorie 1 t/m 3
 • Inzetbaar bij pijnklachten
 • Evacuatiefunctie d.m.v. handgrepen en 2 straps met snelsluiting
 • Matrasdikte 14 centimeter
 • Stevige foam rand langs lange zijden
 • 2-laags koudschuim
 • Maximaal gewicht 140 kg
 • Minimaal gewicht 0 kg
 • Afm. 90 x 200 x 14 cm en 100 x 200 x 14 cm
 • Voorzien van waterdichte bi-elastische hoes met ritsafdekking en gesealde naden
 • 5 jaar garantie