Evaq-Pro Visco matras

Evaq-Pro Visco matras

Het Evaq-Pro Visco matras is een anti-decubitus matras en evacuatiematras ineen. De stevige foamlaag aan de zijkanten van dit comfortabele basismatras zorgt ervoor dat de gebruiker stabiel op de rand van het bed kan zitten. Dit matras wordt gebruikt in zorginstellingen en kan worden ingezet voor de anti-decubitusgraden 1 t/m 2.

Alle kenmerken


* Verplichte velden


Uitgebreide omschrijving

Combinatie van koudschuim en traagschuim toplaag

Dit matras is opgebouwd uit een laag koudschuim met daar bovenop een laag traagschuim (Visco-elastisch schuim). Traagschuim reageert op lichaamswarmte en past zich hierdoor perfect aan op het lichaam van de gebruiker en verlicht hiermee de drukpunten. Traagschuim is een warmtegevoelig materiaal. Bij een koude slaapkamer zal het matras harder aanvoelen dan in een slaapkamer met een warme temperatuur. Traagschuim ventileert minder goed waardoor het warm kan aanvoelen. Wanneer iemand het snel warm heeft in bed, kan dit als nadeel worden ervaren. In dit geval is het Evaq-Pro matras een geschiktere keuze.

Waterdichte bi-elastische hoes met ritsafdekking en gesealde naden

Het Evaq-Pro Visco matras wordt geleverd inclusief een afneembare en wasbare incontinentiehoes. Deze extra stevige hoes is bi-elastisch en rekt tweezijdig om spanning op de huid te voorkomen. De matrashoes is wasbaar tot 95 graden, maar kan ook worden schoongemaakt met een desinfectiemiddel. De hoes is afgewerkt met gesealde naden en een extra afdekking van de rits. Dit zorgt voor extra afdichting voor water en vocht en voorkomt vervuiling en nat worden van het binnenmatras bij intensief reinigen.

Anti-decubitus matras en evacuatiematras ineen

Dit zorgmatras heeft naast druk verlagende eigenschappen ook een evacuatie functie. Het matras is voorzien van veiligheidsgordels met snelsluiting en verstevigde handgrepen.

Snelle en veilige evacuatie door slechts één persoon

Patiënten kunnen geëvacueerd worden door slechts één persoon in geval van brand. Bestaande evacuatiesystemen zoals een reddingsdeken of evacuatiestoel vereisen vaak twee of meer mensen om ze te gebruiken. Het Evaq-Pro Visco matras maakt het mogelijk om een evacuatie voorzichtig uit te voeren, met behulp van slechts één persoon, zelfs via de trap!

Kenmerken

 • Decubituscategorie 1 t/m 2
 • Inzetbaar bij pijnklachten
 • Evacuatiefunctie d.m.v. handgrepen en 2 straps met snelsluiting
 • Matrasdikte 14 centimeter
 • Stevige foam rand langs lange zijden
 • Traagschuim toplaag op een koudschuim basis
 • Maximaal gewicht 140 kg
 • Minimaal gewicht 0 kg
 • Afm. 90 x 200 x 14 cm, 90 x 220 x 14 cm en 100 x 200 x 14 cm
 • Voorzien van waterdichte bi-elastische hoes met ritsafdekking en gesealde naden
 • 5 jaar garantie