Hyper Foam 2 Clinic matras

Hyper Foam 2 Clinic matras

Het Hyper Foam 2 Clinic matras is een comfortabel basismatras en anti-decubitus matras dat geschikt is voor personen met een lichaamsgewicht tot 150 kg. Het matras kan zowel preventief als curatief worden ingezet. De stevige foamlaag aan de zijkanten van het matras zorgt ervoor dat de gebruiker stabiel op de rand van het bed kan zitten. Dit matras wordt vaak gebruikt in zorginstellingen en kan worden ingezet voor de anti-decubitusgraden 1 t/m 4.

Alle kenmerken


* Verplichte velden


Uitgebreide omschrijving

Optimale drukverdeling en groter contactoppervlak

De kern van dit matras bestaat uit 3 lagen hyper-elastisch koudschuim met insnijdingen in de lengte en de breedte. Deze insnijdingen zorgen voor een optimale druk verdeling. Tegelijkertijd vergroot dit matras het contactoppervlak tussen het lichaam van de cliënt en de onderlaag, wat decubitus helpt voorkomen. Het Hyper Foam 2 Clinic matras zorgt voor een optimale balans tussen ligcomfort en zelfstandige bewegingsvrijheid (draaien in bed) voor de cliënt. 

Ventilatiesysteem voor een ideaal microklimaa

Dankzij de insnijdingen wordt warmte afgedreven en creëer je een ideaal microklimaat. Het microklimaat verwijst naar de vochtigheidsgraad en de temperatuur op het raakvlak van de huid en het ligoppervlak. Het microklimaat is een belangrijke factor om verweking en beschadiging van de huid te voorkomen. De open celstructuur die koudschuim van nature heeft zorgt dat het materiaal goed ventileert en goed vocht doorlaat. De gebruiker zal het op dit matras minder snel te warm hebben dan op een traagschuim matras. 

Waterdichte bi-elastische hoes met ritsafdekking en gesealde naden

Het matras wordt geleverd inclusief een afneembare en wasbare incontinentiehoes. Deze hoes is bi-elastisch en rekt tweezijdig om spanning op de huid te voorkomen. De matrashoes is wasbaar tot 95 graden, maar kan ook worden schoongemaakt met een desinfectiemiddel. De hoes is afgewerkt met gesealde naden en een extra afdekking van de rits. Dit zorgt voor extra afdichting voor water en vocht en voorkomt vervuiling van het matras bij intensief reinigen.

Kenmerken

  • Decubituscategorie 1 t/m 4
  • Inzetbaar bij pijnklachten
  • Matrasdikte 15 centimeter
  • Stevige foam rand langs lange zijden
  • 3-laags koudschuim
  • Maximaal gewicht 150 kg
  • Minimaal gewicht 20 kg
  • Afm. 90 x 200 x 15 cm, 90 x 210 x 15 cm, 90 x 220 x 15 cm, 100 x 200 x 15 cm en 120 x 200 x 15 cm
  • Voorzien van waterdichte bi-elastische hoes met ritsafdekking en gesealde naden
  • 5 jaar garantie