Hyper Foam Plus Clinic matras

Hyper Foam Plus Clinic matras

Het Hyper Foam Plus Clinic matras is een comfortabel basismatras en anti-decubitus matras en is vergelijkbaar met het Hyper Foam Plus matras. Het verschil: het Clinic matras is voorzien van een stevige foamlaag aan de lange zijden. Deze extra versteviging zorgt ervoor dat de gebruiker stabiel op de rand van het bed kan zitten. Daarnaast is het Clinic matras voorzien van een extra stevige matrashoes met ritsafdekking en gesealde naden.

Dankzij deze veelzijdige eigenschappen wordt dit matras vaak ingezet in zorginstellingen. Het Hyper Foam Plus Clinic matras is geschikt voor de behandeling van decubitus tot en met graad 3.

Alle kenmerken


* Verplichte velden


Uitgebreide omschrijving

Optimale drukverdeling en groter contactoppervlak

De kern van dit matras bestaat uit 2 lagen hyper-elastisch koudschuim met insnijdingen in de lengte en de breedte. Deze insnijdingen zorgen voor een optimale druk verdeling. Tegelijkertijd vergroot dit matras het contactoppervlak tussen het lichaam van de cliënt en de onderlaag, wat decubitus helpt voorkomen. Het Hyper Foam Plus Clinic matras zorgt voor een optimale balans tussen ligcomfort en zelfstandige bewegingsvrijheid (draaien in bed) voor de cliënt. 


Ventilatiesysteem voor een ideaal microklimaat

Dankzij de insnijdingen wordt warmte afgedreven en creëer je een ideaal microklimaat. Het microklimaat verwijst naar de vochtigheidsgraad en de temperatuur op het raakvlak van de huid en het ligoppervlak. Het microklimaat is een belangrijke factor om verweking en beschadiging van de huid te voorkomen. De open celstructuur die koudschuim van nature heeft zorgt dat het materiaal goed ventileert en goed vocht doorlaat. De gebruiker zal het op dit matras minder snel te warm hebben dan op een traagschuim matras.


Waterdichte bi-elastische hoes met ritsafdekking en gesealde naden

Het matras wordt geleverd inclusief een afneembare en wasbare incontinentiehoes. Deze hoes is bi-elastisch en rekt tweezijdig om spanning op de huid te voorkomen. De matrashoes is wasbaar tot 95 graden, maar kan ook worden schoongemaakt met een desinfectiemiddel. De hoes is afgewerkt met gesealde naden en een extra afdekking van de rits. Dit zorgt voor extra afdichting voor water en vocht en voorkomt vervuiling van het matras bij intensief reinigen.

Kenmerken

  • Decubituscategorie 1 t/m 3
  • Inzetbaar bij pijnklachten
  • Matrasdikte 14 centimeter
  • Stevige foamrand langs lange zijden
  • 2-laags koudschuim
  • Maximaal gewicht 140 kg
  • Minimaal gewicht 20 kg
  • Afm. 90 x 200 x 14 cm, 90 x 210 x 14 cm, 90 x 220 x 14 cm, 100 x 200 x 14 cm en 120 x 200 x 14 cm
  • Voorzien van waterdichte bi-elastische hoes met ritsafdekking en gesealde naden
  • 5 jaar garantie