Evaq-Pro II Greenline matras

Evaq-Pro II Greenline matras

Met het Evaq-Pro II Greenline basismatras levert u een bijdrage aan de bescherming van het klimaat. Greenline matrassen hebben een gereduceerde CO2-uitstoot (ongeveer 22% minder) in vergelijking met standaard schuimmatrassen of wisseldruksystemen. Het Evaq-Pro II matras is een anti-decubitus matras en evacuatiematras ineen en kan worden ingezet voor de anti-decubitusgraden 1 t/m 4.

Alle kenmerken


* Verplichte velden


Uitgebreide omschrijving

Optimale drukverdeling

Het kern van het Evaq-Pro II Greenline matras bestaat uit 3 lagen ECOLAST®-schuim met insnijdingen in de lengte en de breedte. Deze insnijdingen zorgen voor een optimale druk verdeling. Tegelijkertijd vergroot dit matras het contactoppervlak tussen het lichaam van de cliënt en de onderlaag, wat decubitus helpt voorkomen. 

Matras met gereduceerde CO2-uitstoot

ECOLAST®-schuim is een speciaal ontwikkeld hybride schuim. In vergelijking tot conventionele schuimmatrassen of wisseldruksystemen hebben deze matrassen minder CO2-uitstoot. ECOLAST®-schuim biedt een perfecte drukontlasting en een verbeterde duurzaamheid. Het Evaq-Pro II Greenline zorgt voor een optimale balans tussen ligcomfort en zelfstandige bewegingsvrijheid (draaien in bed) voor de cliënt. 

Ventilatiesysteem voor een ideaal microklimaat

Dankzij de insnijdingen wordt warmte afgedreven en creëer je een ideaal microklimaat. Het microklimaat verwijst naar de vochtigheidsgraad en de temperatuur op het raakvlak van de huid en het ligoppervlak. Het microklimaat is een belangrijke factor om verweking en beschadiging van de huid te voorkomen. In vergelijking tot standaard schuim zorgt de meer open celstructuur van ECOLAST®-schuim voor een verbeterde luchtcirculatie, zodat de patiënt profiteert van een optimaal microklimaat. 

Waterdichte bi-elastische hoes met ritsafdekking en gesealde naden

Het matras wordt geleverd inclusief een afneembare en wasbare incontinentiehoes. Deze hoes is bi-elastisch en rekt tweezijdig om spanning op de huid te voorkomen. De matrashoes is wasbaar tot 95 graden, maar kan ook worden schoongemaakt met een desinfectiemiddel. De hoes is afgewerkt met gesealde naden en een extra afdekking van de rits. Dit zorgt voor extra afdichting voor water en vocht en voorkomt vervuiling en nat worden van het binnenmatras bij intensief reinigen.

Anti-decubitus matras en evacuatiematras ineen

Dit zorgmatras heeft naast druk verlagende eigenschappen ook een evacuatie functie. Het matras is voorzien van veiligheidsgordels met snelsluiting en verstevigde handgrepen. 

Snelle en veilige evacuatie door slechts één persoon

Patiënten kunnen geëvacueerd worden door slechts één persoon in geval van brand. Bestaande evacuatiesystemen zoals een reddingsdeken of evacuatiestoel vereisen vaak twee of meer mensen om ze te gebruiken. Het Evaq-Pro II Greenline matras maakt het mogelijk om een evacuatie voorzichtig uit te voeren, met behulp van slechts één persoon, zelfs via de trap!

Kenmerken

 • Decubituscategorie 1 t/m 4
 • Inzetbaar bij pijnklachten
 • Evacuatiefunctie d.m.v. handgrepen en 2 straps met snelsluiting
 • Matrasdikte 15 centimeter
 • Stevige foam rand langs lange zijden
 • 3-laags ECOLAST®-koudschuim
 • Maximaal gewicht 150 kg
 • Minimaal gewicht 0 kg
 • Afm. 90 x 200 x 15 cm, 90 x 220 x 15 cm en 100 x 200 x 15 cm
 • Voorzien van waterdichte bi-elastische hoes met ritsafdekking en gesealde naden
 • 7 jaar garantie