Innovatie van Medisit: de mammografiestoel

Van tijdelijke oplossing naar efficiënt werken

Medisit draait om innovatie. Wij vinden het namelijk erg belangrijk dat behandelaars optimaal en efficiënt te werk kunnen gaan. In de praktijk betekent dit dat (werk)stoelen en andere hulpmiddelen soms een aanpassing verlangen, waardoor werk of behandeling beter uitgevoerd wordt. En dat is natuurlijk in het voordeel van de behandelaar en de cliënt/patiënt

Dit gold ook voor de mammografie: het onderzoek wat gebruik wordt voor het constateren van borstkanker. Via een van onze dealers kwam ons ter ore dat in een ziekenhuis in Drenthe geen goede stoel bestond voor een mammografie. Hierdoor moesten patiënten vaak lang staan, wat voor sommigen erg lastig of vervelend is. Daarom werd regelmatig gebruik gemaakt van een in elkaar tussenoplossing om dit probleem op te lossen.

Mammografiestoel op maat

Om een op maat gemaakte oplossing te realiseren is de accountmanager van Medisit samen met de behandeld arts in het Wilhelminaziekenhuis in Assen aan de slag gegaan met een mammografiestoel. Een stoel die moest voorzien in de juiste, maar vooral comfortabele, houding tijdens een onderzoek. Zo is de Mammo 665 ontstaan: een stoel die makkelijk toegankelijk is, voorziet in hoog zitcomfort en zorgt voor een actieve zithouding met goede ondersteuning.

Daarnaast is de Mammo 665:

  • Stabiel en gemakkelijk verrijdbaar door het stalen H-frame en eenvoudig rembaar door de centraal geremde wielen.

  • Ruime zitting en instap door de optionele armleuningen. Deze zijn in hoogte verstelbaar of (tijdelijk) te verwijderen voor een handige zijwaartse instap.

  • Eenvoudig in hoogte verstelbaar door middel van een hydraulische voetpomp. Deze kan versteld worden naar een zithoogte tussen de 60 cm en 80 cm terwijl de patiënt op de stoel zit.

Meer kenmerken van de Mammo 665

Wilt u meer informatie over de Mammo 665? Bekijk dan hier de kenmerken van de mammografiestoel. Heeft u interesse in deze stoel of bent u benieuwd naar de mogelijkheden op maat? Vraag dan direct een proefplaatsing aan of neem contact op met onze accountmanager.

 

Terug naar Innovaties  Naar de mammografiestoel