Innovatie van Medisit: de podologiestoel

Staand werken als podoloog en podotherapeut

De accountmanagers van Medisit zijn overal te vinden: in kantoren, ziekenhuizen en laboratoria. Door mee te lopen met specialisten krijgen zij een beeld van onhandigheden waar behandelaars tegenaan lopen tijdens het gebruik van (werk)stoelen en andere (ergonomische) oplossingen.

Bij de dealers waar Medisit mee werkt is bekend dat we graag meedenken en altijd op zoek zijn naar antwoorden op de vraag van de gebruiker. Zodoende kwam er vanuit een van onze dealers de vraag of Medisit wilde meekijken en werken aan een nieuwe en innovatieve podologiestoel voor een ziekenhuis in Friesland. Deze vraag sluit perfect aan op de kennis en kunde van Medisit. Zo werd de Arteria 639 ontstaan: de eerste podologiestoel die het mogelijk maakt om staand te werken.

Een compacte podologiestoel

Door in gesprek te gaan met de behandelaar, te bekijken wat mogelijk is en constant feedback te verzamelen werd de Arteria 639 begin 2018 officieel in gebruik genomen. Deze podologiestoel is erg compact, zeker wanneer je hem vergelijkt met concurrerende stoelen. Maar wat de stoel echt uniek maakt is de mogelijkheid om patiënten zowel staand als zittend te kunnen behandelen.

Dit is mogelijk gemaakt door de elektrische verstelbare hoogte, die een verstelbereik heeft van 54 cm tot 94 cm. Daarnaast heeft de podologiestoel:

  • Een stabiele ligging door het stevige frame en wielen van hoge kwaliteit die centraal geremd kunnen worden.

  • Beensteunen die onafhankelijk van elkaar verstelbaar zijn en door middel van een trekveer die in vijf verschillende standen gezet kan worden..

  • Interessante opties zoals de papierrolhouder, uitschuifbare enkelsteunen en een hoofdkussen.

Meer kenmerken van de Arteria 639

Wilt u de Arteria 639 verder ontdekken? Bekijk dan hier alle kenmerken van de unieke podologiestoel. Wilt u de stoel eens uitproberen of bent u benieuwd naar welke mogelijkheden op maat Medisit kan realiseren? Neem dan contact op met onze accountmanager of vraag een proefplaatsing aan.

 

Terug naar Innovaties  Naar de podologiestoel